heikkileivo

Kaikki blogit puheenaiheesta Elämän tarkoitus

Olemassaolo ei sisällä omaa tarkoitustaan, luulisin

En tiedä, mikä on elämän tarkoitus, enkä edes sitä, onko elämällä tarkoitusta ollenkaan. Vai onko koko kysymys tolkuton?

Kysymys elämän tarkoituksesta on uskonnollinen, ja myös kysymykseen annetut vastaukset ovat uskonnollisia. Jonkin vastauksen hyväksyäkseen olisi oltava uskossa. Olen uskonnollinen, mutta en ole uskossa, nykyään, tietääkseni.

Mistä on lähtenyt mikään järkevä toimintani tai tekstini - Mitä on taustalla?

Vihdoin on aika kertoa se, hyvät lukijat, mikä on tärkeintä ja parasta ja Kuka on mahdollistanut minkään järkevän tai hyvää tehneen toimintani.

(Ja sori, eka pieni selitys taukoilulleni tähän väliin: Ensin armeija tunki väliin ja sittemmin työt Suomen varainhankintatoimistolla. Koska työt vei aikaa, rahaa piti repiä joka paikasta, kun sitä ei ollut - säästäminen kaikessa on sekin hiton aikaa vievää puuhaa ja kävin urheilemassa yli puolena kesäpäivistä, niin ei mitenkään 24 tuntia riitä.)

Elämän tarkoitus - ikävän karkoitus

Ryhdyin joutessani pohtimaan sellaista pientä aihetta kuin elämän tarkoitus. Ajattelin, että näin elämän ehtoopuolella sekin asia pitäisi vihdoin selvittää.

Mikko Alatalo ja Eppu Normaali lauloivat takavuosina, että elämän tarkoitus on ikävän karkoitus. Tällä viisaudella ansiokkaat laulumiehet viestittivät, että ryppyotsainen elämän tarkoituksen etsiminen saattaa olla turhanaikaista puuhaa.

Hei meitä steriloidaan!

Naisilla on lukuisia keinoja varjella itseään lapsen aiheuttamalta kahdeksantoista vuoden helvetiltä. On kierukat, vaahdot, ääni, kasvot, mielipiteet yms. jotka ehkäisevät tehokkaasti ei toivotun lisääntymisen.


Miehillä niitä kolme: Juomulliset ja juomuttomat kondomit sekä pimeässä loistavat kumit. Kukahan valopää viimeisenä mainitut on keksinyt ja mikä sen loisteen tarkoitus on? Luulisin - mutta voin toki olla väärässä - että pimeässäkin suurin osa miehistä katselee partnerinsa kasvoja tai niskaa eikä sitä, kuinka maila vilkkuu sisään ja ulos. 

Taivaallista musiikkia

En tiedä minkälainen salama iski vuonna 1993 säveltäjä John Williamsiin silloin kun hän sävelsi nämä haikeat soinnit, mutta ikuisesta musiikista on kyse. Violisti Jitzhak Perlman, "Soil Stradivarius" (vuodelta 1714) sekä Boston Symphony Orchestra nostavat sen vielä aivan omiin korkeuksiinsa ja panevat holokaustin kieltäjät häpeämään (lyhyt alkupuhe on Perlmanin):

https://

Evoluution tuntematon järjestelykyky – konekieltä miljoonia vuosia

Elämme kehityksen virrassa, jokainen nanosekunti meidänkin aine- ja energiaosien sisuksissa käydään muunnosta aiemmasta, mitään huomiseen katsomatta. Ei ole ennustuksia, ei ennakoimista eikä arvailua. On vain kyky soveltaa juuri nyt |1 tilanteeseen aiempaa opittua – tämä on konekieltä miljoonien vuosien takaa.

 

Mihin vaikeuksia tarvitaan?

Moni miettii onko mieltä missään. Minä en mieti mielettömyyttä, vaan sitä miten selvitän mielettömyyden. Vain vahvoilla on oikeus jatkoon. Se on tämä elämän peli. Evoluutio valitsee aina hänet jatkoon tai hänen jälkeläisensä, joka on selvittänyt ongelmansa.

Silloin kuin meille selkärankaisille syntyi selkäranka, elämä odotti meiltä muutakin kuin sunnuntaielämää. Sunnuntaielämää kadehditaan, mutta ei näillä kermaperseillä ole tulevaisutta. Sokerihuurrettu sunnuntaielämä ei menesty pitkässä juoksussa. Tokihan se meitä kaikkeia kiinnostaisi, mutta se on väärä tie.

Kun tajusin sieluni kadonneen

Toisinaan elämä on äänetön äänimerkki tyhjällä tiellä, kirkas lastenhuoneen verho lahonneen autiotalon ikkunassa. Joskus jää arvoitukseksi kaikki mitä on joskus ollut ja konkreettista vain zeniläinen, suuntaa vasta muodostava tyhjyys johon vaipuu ihmisen koko sielu kuin kuolleena suohon.

Tänään lahnoja oli verkoilla käydessä vain yksi, mikä tosin oli ihan tarpeeksi. Muut alkavat jo hieman väsyä siihen noin ruokana, minä en tietenkään. Sen sijaan huomasin omalaatuisia henkisiä merkkejä joista olen erittäin huolestunut.

Kuoleminen on helppoa - jokainen osaa sen

Alankomaiden "isänmaan ajattelija", filosofi René Gude kuoli pari päivää sitten pitkän sairauden seurauksena. Niin mies kuin hänen virkansa, isänmaan ajattelija, ovat sen verran kiinnostavia, että ansaitsevat blogin.

Julkaise syötteitä